18. Varför ska jag köpa OTTO vällingen? Smoothien?

Vi lyfter gärna fram färskhets- och smakupplevelsen, vilket bygger på valet av råvaror och vår skonsamma process, hur vi hanterar produkten – att OTTO är ekologisk innebär att råvarorna odlats utan miljögifter och att man som förälder gör ett klokt val. Slutligen vågar vi påstå att OTTO erbjuder en optimal sammansättning av näringsämnen för dina barn. Smoothien är unik inom barnmat; mättande och näringsrik – och en kyld färskvara. Innehåller färsk mjölk – grädden följer med naturligt – havre och frukt. Inget mer. Ett mellanmål som passar både små och stora barn.

19. Är färsk ekologisk OTTO välling & smoothie drickfärdig?

Ja.

20. Innehåller OTTO välling akrylamid?

Nej. OTTOs röda tråd är skonsam uppvärmning, då uppstår ingen akrylamid. Att hetta upp produkten är dock nödvändigt för att eliminera bakterier. OTTO kyls ned direkt, efter den korta upphettningen, till 2-4 C.

21. Kan man värma den i micro?

Ja.

22. Hur förvarar jag färsk ekologisk OTTO-välling och smoothie?

I kylskåpet. Vi rekommenderar att man har 2-4 C i sitt kylskåp (se 24.), ju längre ned desto kallare. Smaka och lukta alltid innan du serverar.

23. Hur lång är hållbarheten?

Se datumstämpel för bäst-före-datum; 20 dagar för välling och 30 dagar för smoothie, men det gäller vid rätt kylförvaring (2-4 C).

24. Kan man ta med sig vällingen, t.ex. i en barnvagn?

OTTO är en färskvara och ska alltid förvaras i kylskåp (vi rekommenderar 2-4 C, vilket faktiskt är bra ur både miljö- och kvalitetssynpunkt för alla annan mat i kylen), däremot är det fullt möjligt att ta med OTTO i sin vällingflaska om man beger sig ut en kortare stund, tex med barnvagnen – OTTO kan dock endast garantera hållbarheten om den förvaras kyld. Rester ska aldrig sparas, gott omdöme gäller, dvs smaka och lukta alltid om du tar med dig välling från hemmet.

25. Innehåller den tillsatser för att hålla sig färsk?

Nej.

26. Innehåller den ekologisk mjölk?

Ja.

27. Innehåller den ekologisk havre?

Ja.

28. I vilka olika storlekar finns OTTO välling?

500 ml Elopak förpackning. Kartong: 14 x 500 ml.

29. Finns det olika smaker?

Nej. OTTO erbjuder två varianter av drickfärdig färsk ekologisk välling. Smoothien finns i två smaker; banan/mango och äpple/päron.

30. Finns en laktosfri OTTO välling?

Nej, inte i nuläget.

31. Innehåller OTTO välling socker?

Nej, den innehåller inget tillsatt socker. I mjölken ingår laktos.

32. Kan OTTO välling drickas kall eller måste den värmas?

Den kan med fördel drickas kall, men går givetvis att värma både i mikro och i kastrull.

OTTO välling kan också frysas in, tex inför en resa. Ett tips är att skaka den lite extra om den frusits in.

33. Från vilken ålder kan jag börja ge mina barn OTTO välling?

Från 6 månader och uppåt. OTTO finns som både 6- och 12-månaders välling. Det finns ingen övre åldersgräns – många vuxna som testat OTTO har uppskattat den som en kall dryck. Smoothien är från 8 månader men passar också för äldre barn som mellanmål.